COSPLAYKILPAILU

 

Loppusyksyn kettumaisin tapahtuma, Kitsunecon, palaa Kaarinan kirjastolle 9.11.2019! Tänä vuonna järjestämme kaksi erilaista cosplaylavakilpailua, sekä yleisön suosikki -valokuvaäänestyksen paikallisen Kaarina-lehden sivuilla. Lisätietoja kisoista voit kysellä cosplayvastaavaltamme osoitteessa kitsuneconcosplay@gmail.com.

Cosplaykilpailu

Ensimmäinen kisoistamme on perinteinen cosplaykilpailu, jonka ilmoittautuminen aukeaa 9.8.2019. Mukaan mahtuu 12 ensimmäiseksi ilmoittautunutta kisaajaa. Mikäli paikat eivät täyty tai tulee peruutuksia, täytetään loput kisapaikat paikan päällä. Cosplaykilpailu on suunnattu sekä aloittelijoille että kokeneemmille kisaajille ja palkitsemme 3 parasta asua. Kisaan sisältyy esituomarointi sekä lavajuoksuosuus.

Tuomarit tarkastelevat erityisesti asun hahmouskollisuutta sekä tekijän käsityötaitoja. Kilpailuasun pitää olla jostain lisensoidusta kohteesta ja siitä pitää löytyä 1-3 selkeää kuvaa tuomarointia varten. Asun tulee olla suurimmaksi osaksi itse tehty, mutta pienet valmisasusteet tai kaverin tai perheenjäsenen pienimuotoinen apu ovat sallittuja. Ostopuvut ovat tässä kisassa kiellettyjä. Kisaan ei myöskään saa osallistua asulla, joka on jo aiemmin sijoittunut palkintosijoille jossain muussa cosplaykisassa.

ILMOITTAUDU COSPLAYKILPAILUUN TÄSTÄ

Cosplay-show

Toinen kilpailuistamme on aloittelijoille suunnattu matalan kynnyksen kisa, johon pääsee mukaan conissa paikan päällä ilmoittautumalla. Cosplaymammat kiertelevät myös paikan päällä tähyilemässä upeita asuja ja kutsumassa ujoimpia cossaajia mukaan kisaan. Kisaan osallistuminen on kuitenkin aina täysin vapaaehtoista. Kisaan kuuluu nopea ja kevyt esituomarointi sekä lavaosuus, jossa kisaajat poseeraavat lavalla ja kävelevät salin halki esitellen asujaan. Kisassa palkitaan joukko kekseliäimpiä ja onnistuneimpia asuja kunniamaininnoilla ja pikkupalkinnoilla. Jaamme kunniamaininnan myös parhaasta Sadut ja tarinat -teeman mukaisesta asusta.

Cosplayshow -kisassa ei ole mitään rajoituksia cossattavan hahmon suhteen, eikä referenssikuvia tarvita. Asujen toteutustapa on cosplaykisaa vapaampi ja mukaan otetaan kaikki halukkaat osallistujat. Asut voivat olla itse ommeltuja tai vanhoista asuista tai valmisvaatteista tuunattuja ja valmiit asusteet (kengät, korut, peruukit jne.) ovat sallittuja. Kokonaan valmiit ostopuvut ovat kuitenkin kiellettyjä, eikä kisa-asulla ole saanut sijoittua palkintosijoille muissa cosplaykisoissa.

Yleisön suosikki -äänestys

Yleisön suosikki -äänestykseen pääsevät mukaan kaikki cosplaykisaajat, jotka ilmoittautuvat coniaamuna infoon. Ilmoittautumisen jälkeen kisaajat ohjataan kuvauspaikalle valokuvan ottamista varten. Valokuvat toimitetaan Kaarinan paikallislehteen, jossa lukijat saavat äänestää ”yleisön suosikin”. Äänestyksen voittaja palkitaan conin jälkeen (tarkka päivämäärä ilmoitetaan myöhemmin)

 

 

Kitsunecon 2018 voittajat:

Cosplaykilpailun voittajat:
1. Napsu: Shuzo / Show by rock
2. Ruby: Ruby / Mobile legends
3. Onyksi: Lucina / Fire emblem: awakening

Kunniamaininnat:
Asenne: Micke Husso: Batman / Batman
Hyvät käsityötaidot: Leafusiein: Xoti/ Pillars of eternity 2

Kaarinalehden yleisöäänestyksen voittaja:

Crashercosplay: Stormtrooper

44054674_727622964253385_7958171209433088000_oKuva: Kitsunecon 2018. Voittajat ja kunniamaininnat

dsc_0468Kuva: Kitsunecon 2018: Kaarinalehden yleisöäänestyksen voittaja

Kitsunecon 2018 pukuloistoa voi ihailla Conikuvat.fi-sivulla >> https://conikuvat.fi/kitsunecon-2018

Kuva ylhäällä: Kitsunecon 2018

 

Mainokset