COSPLAYKILPAILU

 

Loppusyksyn kettumaisin tapahtuma, Kitsunecon, palaa Kaarinan kirjastolle 9.11.2019! Tänä vuonna järjestämme kaksi erilaista cosplaylavakilpailua, sekä yleisön suosikki -valokuvaäänestyksen paikallisen Kaarina-lehden sivuilla. Lisätietoja kisoista voit kysellä cosplayvastaavaltamme osoitteessa kitsuneconcosplay@gmail.com.

Cosplaykilpailu

Ensimmäinen kisoistamme on perinteinen cosplaykilpailu, jonka ilmoittautuminen aukeaa 9.8.2019. Mukaan mahtuu 12 ensimmäiseksi ilmoittautunutta kisaajaa. Mikäli paikat eivät täyty tai tulee peruutuksia, täytetään loput kisapaikat paikan päällä. Cosplaykilpailu on suunnattu sekä aloittelijoille että kokeneemmille kisaajille ja palkitsemme 3 parasta asua. Kisaan sisältyy esituomarointi sekä lavajuoksuosuus.

Tuomarit tarkastelevat erityisesti asun hahmouskollisuutta sekä tekijän käsityötaitoja. Kilpailuasun pitää olla jostain lisensoidusta kohteesta ja siitä pitää löytyä 1-3 selkeää kuvaa tuomarointia varten. Asun tulee olla suurimmaksi osaksi itse tehty, mutta pienet valmisasusteet tai kaverin tai perheenjäsenen pienimuotoinen apu ovat sallittuja. Ostopuvut ovat tässä kisassa kiellettyjä. Kisaan ei myöskään saa osallistua asulla, joka on jo aiemmin sijoittunut palkintosijoille jossain muussa cosplaykisassa.

COSPLAYKILPAILUUN ILMOITTAUTUMINEN ON PÄÄTTYNYT, mutta Cospaly show-kisaan voit vielä ilmoittautua. Ilmoittaudu Kitsuneconin infossa heti klo 10.00. Kilpailijoita otetaan mukaan rajallinen määrä, eli tule ajoissa!

Cosplay-show

Toinen kilpailuistamme on aloittelijoille suunnattu matalan kynnyksen kisa, johon pääsee mukaan conissa paikan päällä ilmoittautumalla. Cosplaymammat kiertelevät myös paikan päällä tähyilemässä upeita asuja ja kutsumassa ujoimpia cossaajia mukaan kisaan. Kisaan osallistuminen on kuitenkin aina täysin vapaaehtoista. Kisaan kuuluu nopea ja kevyt esituomarointi sekä lavaosuus, jossa kisaajat poseeraavat lavalla ja kävelevät salin halki esitellen asujaan. Kisassa palkitaan joukko kekseliäimpiä ja onnistuneimpia asuja kunniamaininnoilla ja pikkupalkinnoilla. Jaamme kunniamaininnan myös parhaasta Sadut ja tarinat -teeman mukaisesta asusta.

Cosplayshow -kisassa ei ole mitään rajoituksia cossattavan hahmon suhteen, eikä referenssikuvia tarvita. Asujen toteutustapa on cosplaykisaa vapaampi ja mukaan otetaan kaikki halukkaat osallistujat. Asut voivat olla itse ommeltuja tai vanhoista asuista tai valmisvaatteista tuunattuja ja valmiit asusteet (kengät, korut, peruukit jne.) ovat sallittuja. Kokonaan valmiit ostopuvut ovat kuitenkin kiellettyjä, eikä kisa-asulla ole saanut sijoittua palkintosijoille muissa cosplaykisoissa.

Yleisön suosikki -äänestys

Yleisön suosikki -äänestykseen pääsevät mukaan kaikki cosplaykisaajat, jotka ilmoittautuvat coniaamuna infoon. Ilmoittautumisen jälkeen kisaajat ohjataan kuvauspaikalle valokuvan ottamista varten. Valokuvat toimitetaan Kaarinan paikallislehteen, jossa lukijat saavat äänestää ”yleisön suosikin”. Äänestyksen voittaja palkitaan conin jälkeen (tarkka päivämäärä ilmoitetaan myöhemmin)

Cosplaykilpailun Tuomarit

IMG_4957

Elzy

”Heippa! Olen Elzy, yli 10 vuoden kokemuksella varustettu cosplayharrastaja. Kisahistoriaani kuuluu niin kisaamista kuin tuomarointiakin, merkittävimpänä kokemuksena Suomen edustaminen kansainvälisissä kisoissa. Cosplayssa pidän erityisesti monipuolisista puvuista, sillä puuhailen mielelläni erilaisten materiaalien ja tekniikoiden parissa.

Odotan innolla, millaisia pukuja pääsemme Kitsuneconissa näkemään. Onnea matkaan kaikille kisaajille!”

 

napsu Kuva: Nanoki

Napsu

”Napsu tässä! Saattaa törmätä myös nimimerkeillä Napsuttaja ja Napsutti. Sijoituin viime Kitsuneconissa ensimmäiselle sijalle ja tänä vuonna olen tuomarina ensimmäistä kertaa. Odotan mitä hienompia ja kekseliäimpiä toteutuksia, joita kisaan on tulossa. Olen pukuillut ”cossannut” monta vuotta ja asuja on tullut tehtyä yli 60. Loppua ei näy, sillä cosplayta voi harrastaa niin laajasti ja yhä löytyy asuja ja taktiikoita, joita ei ole vielä päässyt kokeilemaan.

Cosplayssa pidän siitä, kun voi toteuttaa asun ja hahmon itse kukin omalla tavallaan. Lempiasioita pukujen teossa on yksityiskohtien näpertely pukuun ja pienet uudet haasteet pukujen suunnittelussa. Tuomarina tulen katsomaan puvuissa kokonaisuutta, hahmouskollisuutta, yksityiskohtia ja huomioin luovat ratkaisut asuissa. Suosittelen kaikkia valitsemaan hahmoja medioista, joista pitää ja tekemään projekteja, joita on itse kiva tehdä.

Kitsuneconissa nähdään!”

 

kuva 2Kuva: Anni Lilja.

Emery

Moi, olen Mikael! Olen harrastanut cosplayta yli kymmenen vuotta. Cosplaykisoissa olen ollut sekä kisaajan että tuomarin osassa muutamia kertoja. Harrastus on innoittanut minut myös kouluttautumaan vaatetusalalle. Minulla on jo ammattitutkinto ja kouluttaudun tällä hetkellä lisää opiskelemalla vaatturin tutkinnonosaa. Työharjoittelujaksot olen suorittanut teatterin puvustamossa.

Cosplayssa nautin projektin suunnittelusta, materiaalien metsästyksestä, asukokonaisuuden työstöstä ja kun näkee, kuinka onnistuu toteuttamaan unelmacossejaan! Pidän erityisesti ompelusta ja pienestä näpertämisestä, kuten kirjonnasta.

Tuomarina kiinnitän huomiota asun yleisilmeeseen, huolellisuuteen ja ryhtiin.

Rohkeasti vaan kaikki kisaamaan! Odotan innolla pääseväni näkemään cosplaynne ja kuulemaan, miten sen tekeminen on sujunut. Paljon onnea kaikille pukujen väkertämiseen ja muistakaa myös pitää huoli itsestänne. Kitsuneconissa nähdään!”

 

 

 

 

Kitsunecon 2018 pukuloistoa voit ihailla Conikuvat.fi-sivulla >> https://conikuvat.fi/kitsunecon-2018

Kuva ylhäällä: Kitsunecon 2018