OHJELMA

 

Kitsuneconin 2019 ohjelmahaku aukeaa heinäkuussa!

 

 

 Ohjelmakartta 2018

kasiohjelma_taulukko

Tarkemmat ohjelmatiedot

Mangavinkkaus

Kaarina-sali klo 10.15-11.00, Siina Vieri

Mangavinkkari Siina Vieri tarjoaa mainion kattauksen mahtavaa mangaa ja kaikki esiteltävät sarjat löytyvät myös kirjastosta, joten pääset vaikka heti tutustumaan uusiin suosikkeihisi! Luvassa on niin suomenkielisiä kuin englanninkielisiäkin sarjoja, joten tulehan kuuntelemaan ja kokeile rohkeasti uutta. Yatta!

Coneissa käymisen aloittaminen

Kuusistonsalmi 10.15-11.00, Nova Salmi

Niukkoja vaatteita, outoja kylttejä ja miehiä mekoissa? Mitä ihmettä niissä coneissa oikein tapahtuu?Pitkäaikainen conikävijä kertoo omien kokemuksiensa pohjalta, millaista näissä tapahtumissa on, miten niihin kannattaa varustautua ja mitä niissä voi odottaa. Ohjelma sopii sekä aloitteleville kävijöille että harrastajien vanhemmille!

AMV-show

Kaarina-sali 11.15-12.15, Sanna ”Sawnah” Nousiainen

Kitsuneconin AMV-show’ssa nähdään monta erilaista upeaa videota! Show’n päätteeksi yleisö saa äänestää suosikkiaan. AMV-show’ssa on ennakkoilmoittautuminen.

Cosplay- miten teen ensimmäisen pukuni?

Kuusistonsalmi 11.15-12.00, Karin ”Kake” Turunen

Lankaa, sakset, ompelukone, kuvat, vetoketjut, kankaat, napit, sekä nauhat ja … kaavat. Hetkinen, eikö olisi helpompaa keinoa? On kyllä! Jos ompelukonetta ei ole ja kaava-arkki pelottaa, niin tämä luento on juuri sinua varten. Tule kuulemaan, miten puvun voi rakentaa jo olemassa olevista vaatteista ja materiaaleista, ilman sen suurempia ompelutaitoja. Jo useamman puvun tehnyt Karin kertoo, miten sinäkin voit päästä toteuttamaan tämän harrastuksen saloja – olipa se sitten vaatteita tai erinäköisiä proppeja, kuten vaikkapa sarvia tai panssareita, joita pukuun kuuluu.

Ohjelma sopii sekä aloitteleville harrastajille että heidän vanhemmilleen.  Vähän kokeneemmatkin saattavat löytää vinkkejä asujensa tekoon. Ohjelmaan on varattu aikaa myös kysymyksille, joita kannattaa miettiä valmiiksi!

Cosplaykisa ja väliaikashow

Kaarina-sali 12.30-13.15, Cosplayvastaava Neqtarr

Lauantaina Kitsuneconissa järjestetään cosplaykilpailu. Kisaan pääsee mukaan ilmoittautumalla kisapäivänä klo 10-11.30 välillä Kaarina-talon Kitsunecon-infoon. Cosplaymammat kutsuvat lisäksi mukaan hienoja asuja paikan päältä. Cosplaykisassa palkitaan kolme parasta asua, jonka lisäksi jaossa on myös kunniamainintoja. Kisan juontaa Siina Vieri ja väliaikashow’na nähdään cosplayryhmä Rintamasuunnan, Lume cosplayn ja OF:n Haikyuu smashup livetallenne.

Lavakisan lisäksi voit osallistua Kitsuneconissa otetulla conikuvallasi Kaarina-lehden yleisöäänestykseen. Tähänkin kilpailuun ilmoittaudutaan Kaarinatalon Kitsunecon-Infossa.

Cosplay-ryhmien 101

Kaarinasali 13.30-14.15, Rintamasuunta: Jansutti, Aleatha, Mamia, Yoosteippi, Nuuku ja Milla

Harrastaminen on aina hauskempaa kavereiden kanssa – niin myös cosplayssa! Mutta kuinka cosplayryhmiin päästään tai miten niitä muodostetaan? Ja mitä niissä ylipäätänsä tehdään?

Näihin ja muihin aloittelijoita ja miksei kokeneempiakin harrastajia askarruttaviin kysymyksiin vastailee jo 8 vuotta yhdessä ollut cosplay-showryhmä Rintamasuunta. Useita esityksiä ja videoita yhdessä tehneen ryhmän jäsenet kertovat historiastaan ja kokemuksistaan, sekä näyttävät paneelimuotoisen keskustelun aikana myös omia teoksiaan vuosien varrelta.

Sukellus taikatyttöjen maailmaan

Kuusistonsalmi 13.30-14.15, Nuppu ”ToriSohva” Eskelinen

Taikatytöillä on animessa pitkät perinteet aina Mahoutsukai Sallysta Sailor Mooniin ja Madoka Magicaan. Erilaisia taikatyttöjä avuliaista noidista vahvoihin soturittariin ja taianomaisiin idolilaulajiin on nähty mitä erilaisimmissa sarjoissa kautta aikojen. Ohjelmassa käydään läpi, miten taikatyttösarjat ovat vuosien varrella muuttuneet ja vinkataan, mitkä sarjat animeharrastajan kuin animeharrastajan ainakin kannattaa katsastaa.

Croquis-paja

nuortentila Hytti 10.00 -12.30, Pihlajatar ja Rikkisu

Cosplay croquissa piirretään nopeasti vaihtuvia asentoja malleina joukko ihania cossaajia. Paperia ja kyniä on tarjolla paikan päällä, mutta omat lempikynät kannattaa ottaa mukaan!

Conikuvaus

Satutila Reposalmi 10.00-12.15 ja 13.30-14.30, Kyuu Eturautti, Metalisko ja Ceena

Conikuvat.fi:n maksuton kuvauspiste palvelee kirjaston lastenosastolla. Tervetuloa kuvauttamaan pukusi, yksin tai kavereiden kanssa. Paikalla on kuvaajan lisäksi myös ohjaaja, jolta saat apua poseerauksen kanssa. Kuvauspalvelun kuvat julkaistaan internetissä osoitteessa conikuvat.fi.

Pullip-miitti

Nuortentila Hytti 13.30-14.30, Kutsujina: @nukkejenkopla ja @nukkejenvallankumous

” Nuketkin saa halutessaan cossata. Nukkemiitti kaikille pullip-harrastajille. ”

Jatkuvaa ohjelmaa:

Senpain animekaraoke

Piikkiönlahti 10.00-14.45, Tuomas ”Tube” Ruuhijärvi, Eero ”Peero” Pihkala, Kaj ”Nyytti28” Vorselman, Toni ”Haikkari” Kangasoja

Lauletaan karaokena animesta tuttuja biisejä, J-poppia ja muita klassikoita.

Korvapaja

Kirjaston lasten ja nuortenosasto 10.00-14.45, Katarina Grönqvist

Tule valmistamaan itsellesi pörröiset ketun, kissan tai vaikka mielikuvitusotuksen korvat. Neuloja, lankaa, kankaita ja hiusnipsuja löytyy paikan päältä. Paja sopii kaikenikäisille ja eritasoisille ompelijoille.

Origamipaja

Kirjaston lasten ja nuortenosasto 10.00-14.45, Antero Leppänen

Taittele conimuistoksi vaikka oma pikku kitsune. Jos homma on hallussa, voit taitella oppaiden mukaan jotain haastavampaa. Ja kirjastossa kun ollaan, voit tietysti lainata origamioppaita myös kotiin.

Cosplay-kirpputori

Itäpäädyn porrastasanne 10.00-14.30, kirpputorivastaavana LemonFinch

Kitsuneconin kirpputorilta löytyy kaikenlaista ihanaa anime- ja manga-aiheista tavaraa. Ehkä joukosta löytyy edullisesti figuuri tai pehmolelu lempihahmostasi, puuttuvat osat mangakokoelmaasi tai muuten vain jotain kivaa / erikoista / hyödyllistä! Tule vierailemaan kirpputorille ja osta parhaat aarteet mukaasi. Kirpputorilla ei voi maksaa kortilla, joten varaathan käteistä mukaasi.

Taidekuja

Lukulaituri 10.00-15.00. Taidekujavastaavana Huopa

Taidekujalla etukäteen ilmoittautuneet taiteilijat myyvät tekemäänsä taidetta ja käsitöitä. Huomioithan, että valtaosa myyjistä voi ottaa vastaan vain käteistä!

—————————————————————————————————————————————-

AMV-show

Tervetuloa osallistumaan Kitsuneconin AMV-show´hun

AMV-show on avoin kaikille ja siihen voi osallistua itse tehdyllä animaatio- tai pelimusiikkivideolla. Mikäli videoita tulee enemmän kuin ohjelmaan mahtuu, priorisoimme uusia osallistujia ja aloittelijoita.

Kitsuneconin AMV -show’ssa ei ole esikarsintaa eikä tuomaristoa, mutta show’n aikana yleisö voi äänestää omaa suosikkiaan, joka palkitaan show’n lopuksi.

Jos kiinnostuit, lue säännöt ja osallistumisohjeet linkistä https://amv.fi/kitsunecon.html

kitsune-amv

 

 

 

 

Sivun ylin kuva: Rintamasuunta. Photo by Kibecon

Mainokset