OHJELMA

Kitsuneconin 2019 ohjelma:

kitsunecon-ohjelmakartta-2019-versio2

Conimatkustuksen ABC, bussilla vai junalla?

Kuusistonsalmi klo 10.15-11.00  Harri ”Haruhiko” Bäckgren

Mitä eroa on Onnibus.com ja Onnibus flexillä? Mahtuuko propit paremmin VRn kyytiin? Miten löydän halvat liput? Reissukettu-blogin Haruhiko kertoo tässä ohjelmassa Suomen joukkoliikenteen kiemuroista conimatkailua ajatellen. Tervetuloa!

Avajaiset

Kaarinasali klo 10.30

Pääjärjestäjän tervetuliaissanat. Polkaistaan Kitsunecon yhdessä käyntiin!

11:00

Karatenäytös

Kaarinasali klo 11.00-11.30

Kaarinan Urheilijoiden Karate jaoston jäsenet järjestävät karatenäytöksen.

Nukkemiitti

Nuortentila Hytti klo 11.00-12.00 Ohra

Nukkemiitti kaikille nukkeilua harrastaville. Miittiin pääsee millä tahansa nukella, pullipilla, bjd:llä, Monster Highillä, millä ikinä nukkeileekaan taikka vain katsomaan nukkeja.

Potterversumi fandomin mukaan

Kuusistonsalmi klo 11.15-12.00 Panswag

Rowling on jatkanut Harry Potterin maailman rakentamista kirjojen julkaisun päättymisen jälkeenkin, mutta aivan kaikki fanien totisena totena otetut faktat eivät olekaan Rowlingin luomaa kaanonia. Kirjojen julkaisu tapahtui pitkin kokonaista vuosikymmentä, joten fanit ovat ehtineet saamaan paljon omia ideoitaan velhomaailman toiminnasta, ja monet näistä ideoista ovat vakiintuneet fandomissa ilman kanonisuuden statusta. Tällä luennolla käydään läpi sitä, miten ja mistä tämä faniversio velhomaailmasta on vuosien varrella koostunut. Luento on suositeltu etenkin ficci-ihmisille.

Tie tarinoihin – Mangavinkkaus

Kaarinasali klo 11.45-12.30 Siina Vieri

Mistä on mielenkiintoiset mangat tehty? Tarinoista, saduista, yllätyksistä ja seikkailuista tietenkin! Me kaikki tunnemme syvästi ja tempaudumme kaikkeen siihen mikä mangasta tekee mangan. Mangavinkkari Siina Vieri kerää yhteen parhaita sarjoja, joista voit löytää uusia ulottuvuuksia ja muistaa miksi alun perin valuit tähän harrastukseen (etkä pääse enää pois)! Tule löytämään elämäsi tarinat!

12:00

K-POP Random Dance Challenge

Kirjaston edusta klo 12.00-13.00 Juliana Niemelä & Helmi Ahtola

Monille coneista tuttu K-pop Random Dance Challenge on liikunnallinen tanssiohjelma. Ohjelmassa on ideana tulla tanssimaan suosittujen K-pop -biisien tahtiin, mutta katsojatkin ovat tervetulleita. Ohjelma sopii aloittelijoille kuin kokeneemmillekin tanssijoille.

Turrimiitti

Nuortentila Hytti klo 12.00-13.00 Maria ”Reiko” Nieminen

Kiinnostaako turrit? Entäpä fursuittaus? Tämä miitti on juuri sinulle!

Paikalle voi tulla fursuitilla tai ilman. Tule kuvaamaan, halimaan pörröjä ja tutustumaan muihin harrastajiin sekä harrastukseen itsessään. Ohjelmassa on ainakin piirtämistä ja ryhmäkuva halukkaille.

Cosplayproppien ihmeelliset materiaalivalinnat

Kuusistonsalmi klo 12.15-13.00 Kake

Worblaa ja evafoamia, satiinia ja keinonahkaa. Eikö olisi muuta vaihtoehtoa ilman, että kokonaisuus kärsii? On kyllä! Tässä ohjelmassa käsitellään, mitä eriskummallisia ja arkipäiväisiä materiaaleja voit hyödyntää asukokonaisuuksissasi referenssikuvia kunnioittaen.

Mangan suomentaminen

Kaarinasali klo 12.45-13.45 Antti Valkama

Sangatsu Mangan ja Punaisen jättiläisen edustaja paljastaa työnsä saloja. Kuinka manga kääntyy japanista suomeksi? Millaisia kommervenkkejä piilee suomentajan työssä? Entä miten julkaistavat sarjat valitaan? Tule kuulemaan vastaukset näihin kysymyksiin ja esittämään omiasi!

13:00

Miten anime rantautui Suomeen?

Kuusistonsalmi klo 13.15-14.00 Riku Mellin

Animen katselu on Suomessa varsin suosittu harrastus, jonka tapahtumat saavat nykyään jopa yli 10 000 kävijää vuodessa. Oli kuitenkin kauan sitten mystinen aika, kun Suomessa kukaan ei tiennyt animesta. Tarkastellaan tätä muutosta läpi vuosikymmenten ja selvitetään miten animesta syntyi nuorison eräs erikoisemmista harrastusmuodoista.

14:00

Cosplay-kilpailu

Kaarinasali klo 14.00-16.00

Kitsuneconissa järjestetään tänä vuonna cosplay-kilpailu sekä cosplay-show.

Cosplay-kilpailussa tuomaristo palkitsee kolme parasta asua, jonka lisäksi jaamme kunniamainintoja cosplay- showhun osallistuville. Kilpailuun on ollut ennakkoilmoittautuminen.

Cosplay-showssa on mahdollista päästä kokeilemaan kilpailemista matalalla kynnyksellä. Kisaan kuuluu kevyt esituomarointi ja lavajuoksu. Show’hun voit ilmoittautua tapahtumapäivänä Kaarinatalon infossa.

Kilpailun juontaa Siina Vieri ja väliaikashow’na nähdään esitykset Manialta sekä Axis Dancecrew:lta.

16:00

Päättäjäiset

Kaarinasali klo 16.30

Pääjärjestäjän kiitossanat tämän vuoden Kitsuneconista.

 

Jatkuva ohjelma

Animekaraoke

Piikkiönlahti klo 10.00-16.30 Eero “Peero” Pihkala, Kaj “Nyytti28” Vorselman, Sini-Tuulia “Mistral” Tuomisto, Pekka “Peku” Holopainen, Tuomas ”Tube” Ruuhijärvi, Mikko “Mikko” Jalonen & Toni ”Haikkari” Kangasoja

Turun Anime- ja Mangaseura Senpai ry tarjoaa taas koko conin kestävää animekaraokea kaikille halukkaille. Tule laulamaan yksin tai kaverin kanssa animesta tuttuja biisejä, J-poppia ja muita klassikoita biisilistaltamme: tiny.cc/biisilista

Academic Nintendo Club pelihuone

Musiikkihuone klo 10.00-16.30

ANC:n pelipisteellä on pelattavana mukavia moninpelejä uudemmilta ja vanhemmilta Nintendon kotikonsoleilta. Tule näyttämään taitosi tuttujen pelien parassa tai kokeilemaan ensimmäistä kertaa uusia pelejä.

Korvapaja

Lasten- ja nuortenosasto klo 10.00-16.30

Tule valmistamaan itsellesi pörröiset ketun, kissan tai vaikka mielikuvitusotuksen korvat. Neuloja, lankaa, kankaita ja hiusnipsuja löytyy paikan päältä. Paja sopii kaikenikäisille ja eritasoisille ompelijoille.

 

Pinssipaja

Lasten- ja nuortenosasto klo 10.00-16.30

Tule tekemään itsellesi conmuistoksi oma Kitsunecon-pinssi! Valittavana myös muita manga-aiheisia kuvia kirjaston poistomangoista.

 

Cosplay-kirpputori

Itäpäädyn porrastasanne klo 10.00-16.30

Kitsuneconin kirpputorilta löytyy kaikenlaista ihanaa anime- ja manga-aiheista tavaraa. Ehkä tavaroiden seasta löytyy edullisesti figuuri tai pehmolelu lempihahmostasi tai puuttuvat osat mangakokoelmaasi. Tule vierailemaan kirppiksellä ja osta parhaat aarteet mukaasi.

Kirpputorilla käy VAIN KÄTEINEN

 

Taidekuja

Lukulaituri klo 10.00-17.00

Taidekujalla etukäteen ilmoittautuneet taiteilijat myyvät tekemäänsä taidetta ja käsitöitä. Huomioithan, että valtaosa myyjistä ottaa vastaan vain käteistä

 

logokettu19_colour08_VALMIS

Jos sinulla on jotain kysyttävää ohjelmiin liittyen, ota yhteyttä kitsuneohjelma@gmail.com 

 

Kuva: Kitsunecon 2018. Rintamasuunta. Photo by Kibecon